Mensa nyílt nap a Morgan Stanley-nél

Időpont

2019. október 28., hétfő, 17:45
 

Helyszín

Morgan Stanley

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
 

Szervező(k) neve

Váradi Judit, Mátyás-Kollár Gabriella
 
 

Jelleg

M

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

A Morgan Stanley lett az év intelligens vállalata 2018-ban a nagyvállalati kategóriában. Kollégáink is gyakran mondják hogy azért szeretnek itt lenni, mert sok nagyon okos emberrel dolgozhatnak együtt. Gyere el nyílt napunkra és tudd meg, vajon miért dolgozik ennyi fizikus, matematikus és informatikus egy pénzügyi szolgáltatónál.

Két előadással készülünk:

Fáth Gábor előadása, „Fizikusok a Wall Street –en” arról szólj majd, hogy a nagy befektetési bankok és kockázati alapok a 70-es évek óta egyre nagyobb számban alkalmaznak fizikus végzettségű munkatársakat abban a reményben, hogy az erős kvantitatív háttér, a tudományos modellezésbeli jártasság és a praktikus hozzáállás segít nekik jobb előrejelző, árazó modelleket építeni és a pénzügyi kockázatokat hatékonyabban kezelni.

A másik előadásunk pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb innovációs sikere a Morgan Stanley vagyonkezeléssel foglalkozó üzletágánál a „Next Best Action” rendszerébe enged némi betekintést, amely egy mesterséges intelligenciára épült pénzügyi tanácsadókat segítő rendszer.

A  két előadás után interaktív panelbeszélgetésre lesz lehetőség kollégáinkkal.

---------

A programra az első 100 jelentkező fér be, a többiek várólistára kerülnek.
De jelentkezz utána is bátran, mert az utolsó napokban néha 20-30 ember is lejelentkezik.

A Mensa-rendezvényen készült felvételek felhasználásáról itt olvashatsz.
Amennyiben jelentkeztél, de utána mégse jössz el – és nem is törlöd a regisztrációdat –, úgy a későbbiekben a programokra való jelentkezésedet korlátozhatjuk!