Na, ki nyert? – vendégünk Török Gábor politikai elemző

Időpont

2019. október 17., csütörtök, 19:00
 

Helyszín

Vendel Irodaház

1096 Budapest, Vendel u. 11.
 

Szervező(k) neve

Szakály Attila
 

Szervező(k) emailcíme

 

Jelleg

M

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

„Na, ki nyert?” – valószínűleg ez a leggyakrabban elhangzó, ugyanakkor a legnehezebben megválaszolható kérdés az önkormányzati választással kapcsolatban. Aki ismeri Török Gábor megszólalásait, pontosan tudja, hogy kategorikus kijelentések helyett inkább az árnyalt megfogalmazások híve, így nagy eséllyel ezúttal sem fog győztest hirdetni. Ettől függetlenül érdemes meghallgatni, mit gondol a magyar belpolitikai helyzetről az önkormányzati választás eredményének ismeretében, milyennek látja a Fidesz és ezen belül a miniszterelnök helyzetét uniós szinten, illetve mi a véleménye az utóbbi időben népszerűvé vált hibrid rezsim elméletekkel kapcsolatban?

Török Gábor a politikatudományok doktora (PhD), 1997 és 2019 között a Budapesti Corvinus Egyetemen oktatott. 2005 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök tanácsadó testületének tagja volt. Elemzőként üzletemberek (egy időben például Csányi Sándor, Hernádi Zsolt) számára segített a politikai folyamatok értelmezésében. 2015 óta az MLSZ elnökségi tagja. 

Bár a legtöbben elemzőként ismerik, egyszer majdnem „kilépett a fényre”: 2014. novemberében bejelentette, hogy elindul függetlenként a Navracsics Tibor lemondása után kiírt időközi országgyűlési választáson a Veszprém megyei 1. számú választókerületben. Később visszalépett, miután Simicska Lajos is bejelentkezett a posztért. Végül egyikük sem indult, viszont a legutóbbi, 2014. november 27-i Mensa-beszélgetés emiatt igencsak izgalmasra sikeredett, bővelkedett aktualitásokban – bízzunk benne, hogy ez most sem lesz másképp :-)ű

---------

A programra az első 150 jelentkező fér be, a többiek várólistára kerülnek.
De jelentkezz utána is bátran, mert az utolsó napokban néha 20-30 ember is lejelentkezik.

A Mensa-rendezvényen készült felvételek felhasználásáról itt olvashatsz.
Amennyiben jelentkeztél, de utána mégse jössz el – és nem is törlöd a regisztrációdat –, úgy a későbbiekben a programokra való jelentkezésedet korlátozhatjuk!